Skip to content
Search

BIOLOGIQUE RECHERCHE

45 ÅR AV PASSION För 45 år sedan grundades märket av Yvan och Josette Allouche i Paris. Paret kombinerade sina kunskaper som biolog och sjukgymnast för att skapa en efterfrågad produkt som saknades på marknaden: resultatinriktad hudvård. De skapade hudvård med högkoncentrerade, rena och kallpressade råvaror som kombinerades med metikulösa massagetekniker som skulle dränera och strama upp huden. Deras produkter framställs och utvecklas än idag i deras egna laboratorium i Paris och skickas sedan till över 75 länder över hela världen.

Biologique Recherche har behållit samma vision som när de startade: att erbjuda de bästa produkterna och behandlingarna till varje individ, anpassat efter deras skin instants©, och på haute couture nivå med hjälp av hudterapeutens expertis och handlag för att uppnå synliga och långvariga resultat. På 2000-talet tog sonen Philippe över den kreativa-innoverande sidan av företaget efter sin far Yvan. Philippe, med ett tidigt intresse för föräldrarnas annorlunda syn på huden och hans egna kunskap som läkare, skapade en holistisk syn på huden som han tar hänsyn till i Biologique Recherches produkter och tekniker. Ambassade de la Beauté, det ursprungliga skönhetsinstitutet för Biologique Recherche, ligger på den prestigefyllda 32 Avenue des Champs-Elysées i Paris.

DR. YVAN ALLOUCHE’S SÄTT ATT SE PÅ HUDEN

Huden är en spegelbild av vårt inre. Den ändras många gånger under vår livstid och faktum är att den förändras flera gånger om dagen. Stress, hormoner, ålder, fysisk aktivitet, kost och miljö är bara några exempel på inre och yttre faktorer som påverkar huden. Det finns inte två individer med samma hud och var och en har olika skin instants© som förändras under dagen på olika områden av ansiktet. Biologique Recherche metodologin behandlar epidermis med en djupgående hudanalys som kan göras med hjälp av deras skin Instant Lab© eller visuellt och manuellt av en Auktoriserad hudterapeut som utbildats i deras unika metodik. En utbildad Biologique Recherche terapeut har den kunskap och expertis som krävs för att kunna erbjuda en upplevelse-behandling som är både resultatinriktad och annorlunda.

Alla Biologique Recherche produkter uppfyller specifika kriterier: En mycket hög nivå av koncentration och komplexitet av aktiva ingredienser som härstammar ifrån naturliga extrakt som växtextrakt eller organiska marinaextrakt, men även biotekniska ingredienser. Inga parfymer används för att förhindra onödig påverkan i produkternas komplexa sammanställning samt undvika att framkalla känsligheter eller allergier. Alla aktiva ingredienser som kan framkallas och skapas i kyla kallpressas för att respektera de olika ämnenas struktur.

BR METODIKEN

Behandlingarna bygger på tre faser i sju etapper där kunden omhändertas av sin Auktoriserade hudterapeut och Biologique Recherche expert. Upp till 25 olika produkter väljs ut grundat på personens skin instant och arbetas in i huden med mycket specifika rörelser och massagetekniker. 

FAS 1: ANALYSFASEN

Djupgående hudanalys med hjälp av skin Instant Lab© eller som bygger på en fysiologisk, beteendemässig och taktil analysmetod för att förstå kundens skin Instant© och skräddarsy behandlingen och hudvårdsrutinen efter dessa individuella behov.

FAS 2: INITIALISERINGSFASEN

Den består av tre ofrånkomliga etapper. Avkopplande djupsensorisk massage och rengöring av huden, förberedelse av huden med anpassad mikro-exfolierande Lotion P50, samt booster och mask som förberedning inför behandlingsfasen.

FAS 3: BEHANDLINGSFASEN

Detta är fasen där de mest koncentrerade och komplexa produkterna används för att hjälpa epidermis att optimera och uttrycka sin förmåga till självförnyelse och läkning. Här appliceras en cocktail av olika “sérums authentiques” som noga väljs utifrån din skin instant. Behandlingen avslutas med utvald komplettering av aktiva ingredienser i specifika krämer och de högst koncentrerade och komplexa avslutningsserumen som binder samman och skyddar helheten.

VAD ÄR EN BOOSTER? En booster är någonting som försärker, accelererar eller förbättrar en funktion. Biologique Recherche har egna speciellt framtagna boosters som stimulerar huden för att forma, föryngra och/eller definiera ansiktskonturen. B.Rs egna Boosters är högkoncentrerade produkter som arbetar mot orenheter, uttorkning, glåmighet, förlust av fasthet m.m. Rätt booster väljs ut under behandlingen och blandas utifrån individuella hudbehov, skin instant © och förhållanden.