Skip to content
Search

6 tips för bättre hudvård

Din hud är bland det första man lägger märke till hos dig, därför kan det vara viktigt att sköta om den ordentligt.
En effektiv hudvårdsrutin är den som utförs regelbundet över tid, med anpassade produkter till ditt aktuella hudtillstånd.
Årstider och naturligt åldrande påverkar din hud och bör också påverka din hudvård och hudvårdsrutin. 

1. Rengöra

En del myter dör aldrig, att man ska torka ut en aknebenägen hud eller oljig hud: Nej tack. Oavsett hudtyp, problem eller specifika tillstånd är det aldrig en god idé att rubba hudbarriären genom att förstöra hudens viktiga lipida hinna. Biologique Recherche har olika rengöringsmjölkar till olika hudtyper, även oljig och aknebenägen hud. 
För er som tänker "Jag gillar inte mjölkar, jag känner mig inte ren efteråt": Det finns rengöringsmölk och så finns det Biologique Recherche!

Lait U försvinner från sortimentet då den har gjort om till två nya mjölkar istället: Lait SR (för oljig och aknebenägen hud) samt Lait Dermo-S (För känslig och/eller reaktiv hud). 

2. Peela

Att peela huden 1-3 gånger i veckan hjälper till att avlägsna döda hudceller, smuts, olja och rester från tidigare produkter från din hud. Är du ute efter att jämna ut hudtonen, jobba aktivt för att bromsa hudens åldrande, förbättra din akne och främja din hudhälsa rekommenderas självklart någon av Biologique Recherche´s Lotions P50. If you know, you know. If you don't know, just ask us.

Fyra olika Lotions P50 för fyra prioriteringar: Känslig hud (P50W), Pigmenterad hud (P50 PIGM 400), Mogen hud (P50V) och Aknebenägen och oljig hud (P50).

3. Undvik extrem solexponering och sola ALDRIG solarium.

Förutom att vara farligt för hälsan kan detta också leda till tidiga ålderstecken. Många älskar en solbränna, men det finns ingen anledning att offra din hud eller din hälsa för att uppnå den. Om du ofta vistas i solen, se till att använda solskyddsfaktor med minst SPF 30. Nu på vårkanten och på sommaren rekommenderar jag i princip alla att köra med SPF 50 till ansiktet. Har du pigmenteringar, utfört avancerade behandlingar i höstas eller i början av året bör du kanske till och med använda melaninhämmande solskydd beroende på vad du har för hudtyp. Vi har allt du behöver så klart. Hojta till om du vill ha hjälp.

4. Fukt och näring - hur ska man veta?

Din hud är som Du: Unik. Snälla undvik "skinfluensers" tips om krämer de sponsar mer eller mindre öppet här och där på sociala medier. Även din kompis kräm eller mask som är så bra, undvik! Den är säkert jättebra för hen, men ni har förmodligen inte samma behov. One man's trash is another man´s treasure och vise versa. Du riskerar att förlora mycket mer än du tjänar på oanpassad och kanske billig hudvård. Först för att du köper något som inte kommer användas eller som används men som inte borde ha använts. Då får du betala dubbelt, trippel, hur mycket som helst för att gottgöra huden den potentiella skadan eller backlash som skett på grund av det. Auktoriserade hudterapeuter finns här av en anledning: använd oss!


5. Lär känna din hud

Spara pengar långsiktigt genom att investera i en skräddarsydd och anpassad hudvårdsrutin som stöttar och aktivt jobbar med ditt aktuella hudtillstånd för att optimera din hudhälsa och förfina helheten på köpet. En hud som mår bra ser bra ut, så är det. Huden är vårt största organ och den kommunicerar med oss konstant. Jag är expert på att tolka din hud och dess signaler. Med hjälp av min breda verktygslåda kan jag ta fram rätt verktyg vid rätt tillfälle för att "fixa, laga, reparera, förfina, förgylla och bevara" din hud. 
Tack vare Biologique Rechere´s Skin Instant Lab kan vi till och med mäta din huds fuktinåer, hudbarriärens tillstånd (genom mätning av transepidermala vattenförlusten), elasticiteten, pigmenteringar och talgproduktionen. Detta mätinstrument blir som ett bollplank till mig och mina kreativa lösningar för Din Optimala Hudvårdsrutin. 

6. Fuktade läppar

Om dina läppar lätt blir torra och spruckna kan användning av ett naturligt läppbalsam hjälpa till att hålla dem återfuktade och glada. Proffstips: Köp Biokiss från Biologique Recherche! Det är rikt på och bivaxolja, solrosolja, jojobaolja, sheasmör och E-vitamin.